Nieuwsbrief 2021

't Hofke-nieuws nr: 23 februari 2021

Beste mensen,

Een terugblik op 2020
Het was een bijzonder jaar vanwege de corona. Ondanks een rustige start hadden we een heel druk seizoen. Veel gasten bleven in ons eigen land en ontdekten de schoonheid van onze landschappen.

IJssel bij de pont

Het komende jaar zullen we opnieuw de voorgeschreven maatregelen volgen en deze gelden voor alle gasten op ’t Hofke. Op deze manier waarborgen we het gevoel van rust en veiligheid.

Opening
Wij zijn geopend van 1 april tot 15 september
Ons email-adres:  info@minicamping-thofke.nl

Bezoek
De coronamaatregelen en bezoek ontvangen op de camping is een slechte combinatie. Daarom willen we zolang er beperkingen zijn dat u geen bezoek ontvangt. Jammer, maar in onze ogen noodzakelijk.

Broodjes en croissants
Broodjes en croissants blijft Tonny het komende jaar afbakken, ook kunt u ze laten beleggen. We bieden geen ontbijtjes meer aan.

Ontmoetingen bij de wilg
Een kunstproject dat deze tijd markeert, vooruitkijkt en terugblikt.
Birthe Leemeijer ontwikkelde op verzoek van Stichting IJsselbiënnale voor dit tussenliggende jaar een speciaal project over de troost van het landschap: terwijl de wereld in razend tempo verandert, stroomt de rivier onverstoorbaar verder en het uitzicht blijft hetzelfde; of toch niet?  Zie voor o.a. podcast website: https://ijsselbiennale.nl/nl/ontmoetingenbijdewilg/

foto: Natascha Libbert

IJsselbiënnale 2021
De tweede editie vindt plaats van 18 juni t/m 19 september 2021.
Beeldend kunstenaars zetten beelden in IJsselvallei tussen Doesburg en Zwolle. De titel is: TIJ, TIJD en TIJDELIJKHEID.
Naast de internationale buitententoonstelling biedt de IJsselbiënnale een zomer lang een breed gevarieerd activiteitenprogramma, gemaakt door tientallen cultuurmakers uit de regio.  Het zou fijn zijn als we weer kunnen genieten van kunst en cultuur in die prachtige natuur van de IJsselvallei.


Let op de berichten op.: IJsselbiennale.nl

zicht op Zutphen
Duursche Waarden bij Olst
Hemelvaart 2020

Campers en caravans tot 7 meter
Het aantal campers in Nederland is flink toegenomen. Van kleine VW bussen tot grote campers bezoeken ook onze camping. Vanwege de intimiteit en ruimte op de camping ligt de grens van campers die welkom zijn op 7 meter.

Vernieuwing hout sanitair
Blij met het resultaat

Landschapstuin
Achter de parkeerplaats bevindt zich de landschapstuin met labyrint. We willen deze plek wat meer bij de camping betrekken, Niet om tenten neer te zetten, maar om te verblijven. We maken wat extra zitjes daar, waar een ieder gebruik van mag maken. Alleen tijdens meditatiemomenten, als deze daar plaatsvinden, is het gesloten.

Kunst4daagse Bronckhorst
13 mei – 16 mei
Een evenement dat uniek is,  omdat het plaatsvindt in de gehele gemeente Bronckhorst.

Hopen dat het dit jaar door kan gaan.
Website: 
https://www.kunst4daagsebronckhorst.nl/

Activiteiten van De Triskel
onder begeleiding van Tonny

Door de onzekerheid van deze tijd, wordt op het moment zelf bepaald of o.a. meditatie door kan gaan. Hetzelfde geldt voor de bezinningsdagen en de labyrintworkshops.
Op de website van de Triskel vindt u meer informatie.
Website:  https://www.detriskel.nl

Vooraankondiging
In het voorjaar 2021 komt uit: “Wegwijs in het labyrint”, een prachtig boek met diverse invalshoeken geschreven door 14 labyrintwerkers uit Nederland en Vlaanderen.  Reis je mee?  Ook aan te schaffen bij Tonny.

Gedicht van G. Candalini:
“Het leven is een constant gaan in een labyrint
 Aankomen en weer vertrekken
 Het midden vinden en weer verlaten
 moeten omkeren en telkens weer verder komen.”

Klussendag
De klussendag staat gepland op 20 maart. Zoals het er nu uitziet zal er in maart nog geen grote groep bijeen mogen komen. We komen daarom met een alternatief idee. In de maand maart of april is er de mogelijkheid om een dag of dagdeel met ons mee te werken. Wij zijn daar enorm mee geholpen. Heb je de mogelijkheid en de zin om ons te helpen, neem dan contact met ons op. Wij zorgen voor een lekkere lunch.
Email: info@minicamping-thofke.nl

met anderhalve meter

We wensen u een prachtig jaar toe en wie weet tot ziens op ’t Hofke.

Met vriendelijke groet,
​Tonny en Janny